Fun..

Lima Tempat Menarik di Melaka
23 May 2016, Eyriqazz www.eyriqazz.com
The Shore Shopping Gallery mendapat perhatian ramai kerana tarikan Sky Tower.. Dengan ketinggian 163 meter dari paras laut, Sky Tower menjanjikan pengalaman menarik yang bakal menguji tahap kegayatan anda berdiri di atas kaca lutsinar..
Pantai Pengkalan Balak - Melaka
19 May 2016, Supermeng Malaya supermengmalaya.blogspot.my
Pesisir pantainya yang luas didampingi keindahan dan keunikan kampung-kampung nelayan menjadikan suasana persekitarannya damai dan permai.
Menginap di Legoland Hotel Resort - Johor Bahru
19 May 2016, Sumi Jelly Blog sumijelly.com
Kali ni sendiri mengalami pengalaman bermalam di Legoland hellip walaupun 2 hari 1 malam pun.. syukur la kan.. merasa la juga hellip Sampai jer pintu masuk Legoland.. emmm.. memang penuh dengan lego la kan?
Air Terjun Lata Makau (Sungai Luit) - Kuala Kubu Bharu
19 May 2016, Kaki Travel Khairuddin kakitravelkhairuddin.blogspot.my
Dari keterangan di atas, terdapat dua jambatan gantung yang perlu diharungi. Selepas jambatan gantung kedua, anda akan berjumpa dengan simpang trek. Simpang trek sama ada menghala ke Lata Macau atau Medang dan Ke Bukit Kutu.
Menjejak Kesan Kemarau Tasik Beris - Sik, Kedah
18 May 2016, Budak Letrik budakletrik.blogspot.my
Sejak wujudnya Tasik Beris ni, maka berduyunlah orang luar yang datang nak tengok pemandangan indah tasik buatan ni. Bukan tu sahaja sebab orang ramai datang sini, tapi oleh kerana di Tasik Beris ini jugak ada kawasan penanaman anggur..
Makan Angin Di Legoland Lagi - Star Wars Day
17 May 2016, Hafiz Rahim www.hafizrahim.com
Langkah kanan kami apabila berkunjung ke sini minggu lalu, bilamana taman tema popular ini sedang melangsungkan bulan Star Wars Day dimana segala aktiviti yang dijalankan adalah berkisahkan siri filem popular itu.
Sandakan Heritage Trail: Agnes Keith House
15 May 2016, I'm Emily www.imemily.com
Agnes Keith was an American author best known for her book entitled Three Came Home which tells of her time in Japanese Prisoner of war camp and civilian internee camps in North Borneo Sabah and Sarawak before, during and after Second World War.
Edu Trip to Valley Agro Park Bentong
13 May 2016, That so Farah thatsofarah.com
Located less than 10 minutes from Bilut Extreme Park, we arrived at a resort in the middle of the jungle with a beautiful landscape. The landscape tempted me to explore further. However, we were first ushered to the restaurant for lunch.
Private Island Resorts in Malaysia
10 May 2016, Blog Malaysia Asia blog.malaysia-asia.my
While the private island resorts in Malaysia vary from boutique to luxury, there are some which are world class and some which are 100 eco friendly. A number of them are dive resorts which offers a luxurious experience for diving couples and..
Bawang Jamal Beach - Kudat, Sabah
10 May 2016, MySabah www.mysabah.com/..
The rocky shore at the edge of the beach is fun to explore. You would see many small marine animals trapped in the tide pools. I can sit there whole day watching them crawling or swimming.
Pengalaman Bercuti Di Private Island Vivanta By Taj - Pulau Rebak Langkawi
9 May 2016, Mawardi Yunus www.mawardiyunus.com
Resort bertaraf 5 bintang yang menyediakan pelbagai aktiviti menarik untuk setiap pengunjungnya. Korang juga berpeluang untuk melakukan aktiviti aktiviti mendekati flora fauna, aktiviti berbasikal, berkayak dan..
Hujung Minggu di Concorde Hotel, Kuala Lumpur
9 May 2016, Cik Lily Putih www.ciklilyputih.com
Deluxe room and come with breakfast for 2 person, total harga dalam RM300.50nett sebab aku booking online under booking.com tu yang dapat harga tuh. Cuma kalau book direct, aku tengok hari tu dalam RM420 sebab weekend.
Berhujung Minggu Di Eight Acres - Raub, Pahang
6 May 2016, Mas Mz masmz.blogspot.my
Baru baru ni berpeluang berhujung minggu di Eight Acres.. Kat mana tu? Haaa Eight Acres ni kat Raub, Pahang. Kalau agak agak perjalanan dari Kuala Lumpur tu, perjalanan dia ke tempat ini mengambil masa lebih kurang 2 jam sahaja..
Legends and luxury: Langkawi’s transformation from its fabled past
6 May 2016, Expat Go Malaysia www.expatgomalaysia.com
With tales of pirates, lovelorn princesses, and scorned maidens, Langkawi has earned its fabled reputation as the Island of Legends. Today, that reputation also includes a duty free haven and a beautiful island that rsquo s home to some of Malaysia..
Tanah Aina Farrah Soraya River Trekking - Raub, Pahang
2 May 2016, Johor Kaki johorkaki.blogspot.com
The river trek at Tanah Aina was an enjoyable experience. It's a short 3 4 hour, leisurely trek and easily managed by most young and old..we were transferred to a small lorry for the 2km uphill journey to the resort.
Motel dan Restoren Tok Mek - Padang Besar, Perlis
1 May 2016, Satun Siam satunsiam.blogspot.my
Dari sebuah kedai makan, kini Tok Mek mempunyai rangkaian Restoran, Motel dan Agensi Perlancongan. Di restoran Tok Mek, beranika juadah masakan kampung di sediakan.
6 Taman Tema Air Harga Bajet Percutian
29 Apr 2016, Hasrul Hassan www.hasrulhassan.com
Di ketika cuaca panas ini, destinasi percutian antara paling best untuk pergi pastilah taman tema air. Bukan sahaja dapat habiskan masa gumbira bersama keluarga, tetapi juga dapat segarkan diri sepanjang hari di taman tema air ini.
Rumah Penghulu Abu Seman - KL
27 Apr 2016, The Malaysia Traveller Blog www.malaysia-traveller.com/..
It was originally built in stages between 1910 and the early 1930s. In danger of being lost forever, it was rescued and relocated to Kuala Lumpur for restoration by Badan Warisan Malaysia, a leading conservation organisation.
Percutian Singkat Di Janda Baik
19 Apr 2016, Shakkido shakiddo.com
Sekejap je dah sampai petang dalam jam 4 petang kami sampai dan terus check in ke Suria Hill Country House. Bilik Deluxe je, sudah menjimatkan. Terus segar mata melihat pemandangan hijau dan udara bersih. Segar lagi walau di waktu petang.
The Majestic Hotel Review Of The Awesome Birthday Staycation
18 Apr 2016, Illy Ariffin www.illyariffin.com
The Majestic Hotel is renowned for their colonial era theme and I think they have done a great job at it. That is the thing about new experiences, you will be inspired to improvise your life.
9 Spectacular Affordable Accommodations in Langkawi Island
18 Apr 2016, NextTrip Malaysia en.nexttrip.my
Chantique Resort, Panji Panji Tropical Wooden Home, La Pari Pari, Adya Hotel, Dayang Bay, Resorts World Langkawi, The Ocean Residence Resort, Temple Tree Resort, The Gemalai Village
Things To Do In Sekinchan
11 Apr 2016, Princess Cindy Rina www.princesscindyrina.com/..
Sekinchan is a small town located about 100km from Kuala Lumpur and its considered as Sabak Bernam district of Selangor. It is one of the major rice producer in Malaysia..
Aktiviti Lasak Di Gua Kandu Gopeng Perak
11 Apr 2016, Projek Travel www.projektravel.com
Gua Kandu merupakan gua batu kapur yang berusia lebih dari 400 juta tahun lamaya. Ianya dikatakan gua dimana pernah menjadi tempat Komunis Malaya berkumpul dan merancang strategi mereka pada suatu masa dahulu.
Ipoh Bali Hotel - Perak
29 Mar 2016, Zilla mystoriesmories.blogspot.my
Paling best suasananyalah. Walaupun takde aura ke'Bali'an di sini tapi ketenangan tu memang ada. Relaks sangat sangat.. Selain daripada itu biliknya pun super duper best. Luas sesuai untuk budak budak nak main kejar kejar dalam bilik..
Cabaran Mendaki Broga Hill di Semenyih Selangor
28 Mar 2016, Faizal Fredley www.faizalfredley.com
Perjalanan dari Puchong ke Broga Hill lebih kurang 1 jam. tak jauh sangat pun. Kami mula bertolak dalam jam 5 pagi. Ingatkan nak kejar sunrise kat atas bukit..
Cameron Highland: Percutian Popular Malaysia..
26 Mar 2016, Haizan Runsah haizanrunsah.blogspot.my
Malam pertama kami menginap di Hotel Heritage jauh sikit dari Pekan Brinchang bilik family dengan harga RM 300.. Kemudahan pun banyak.. Suasana malamnya sangat sejuk tenang penuh kehijauan dan tidur pun sangat lena.
Dorsett Putrajaya - The Latest Gem in Putrajaya
18 Mar 2016, Kampung Boy City Gal kampungboycitygal.com
An urban midscale hotel with 218 rooms conveniently located within walking distance to key Malaysian government offices such as Perbadanan Putrajaya National Registration Department Customs Department Ministry of Health..
Jom Menginap di Hotel Cathayana Kuantan
28 Feb 2016, Sharing Info sharinginfoz.blogspot.my
Rate untuk family room melalui agoda dapat RM192. Tempat parking memang luas so tak perlu risau. Cantik hotel Cathayana ni memang baharu lagi.
Rainbow Waterfalls and Time Capsule Retreat - Sungai Lembing, Pahang
27 Feb 2016, Deeper Than Fashion deeperthanfashionmy.com/..
Sometimes you get half a rainbow, a faded one, double rainbow, a full one. I managed to experience quite a few types. The water was really clean, super cold which you get used to after prancing around in it and shallow enough for you to stand and..
Melawat Kellie's Castle - 2016
15 Feb 2016, Diari Si Ketam Batu diarisiketambatu.blogspot.my
Bayangkan betapa gahnya Kellie's Castle jika disiapkan sepenuhnya. Jika impian William Kellie Smith benar benar menjadi kenyataan tidak mustahil Kellie's Castle boleh diumpamakan sebagai Taj Mahal versi Tanah Melayu.
Suria Hot Spring (Open Free Space) - Bentong, Pahang
8 Dec 2015, Yanna Abu Bakar akuyanna.blogspot.my
Suria hot spring ni diorang dah buat cantik2 tempat ni. Yang dalam tu kene entrance fee la kalau nak mandi. Kitorang mandi kat luar jer yg open space FREE.. hehe
4x4 West Adventure - Ulu Tembeling, Kuala Tahan (Pahang) - Part 01
13 Nov 2015, Ali Pancing alipancing.blogspot.my
Sepanjang perjalanan naik turun bukit kami melalui jalan tanah merah yang diratakan untuk dijadikan jalan raya yang sempurna. Dengarnya jalan ni akan menghubungkan dari Kuala Tahan hingga ke Kelantan.
Hiking: Bukit Besi Alam Damai, Cheras
1 Oct 2015, Sungai Siput Boy sungaisiput.blogspot.my
Every time when i passing by MRR2 Chinese Cemetery area i can't help looking at the right side. There got a hill with the communication tower at top. I keep thinking how i can hike this hill. After so many years finally i made it.. by coincident.
The Villas - Sunway Resort Hotel & Spa - PJ
3 Aug 2015, Bangsar Babe www.bangsarbabe.com
A weekend stay at The Villas at Sunway Resort Hotel & Spa - a private enclave with plenty of greenery and just a short walk to Sunway Pyramid. Admittedly I was not aware Sunway Resort Hotel amp Spa had such a stay option and the villa we..
Tanjung Jara Resort – An Unmistakably Malay Experience
20 Jul 2015, Azuan Zahdi www.azuanzahdi.com
I wrote about Tanjung Jara Resort back in 2009 and 5 years later here I am once again enjoying an awesome personal retreat at this beautiful resort.
The Taaras Beach Resort & Spa - Pulau Redang, Terengganu (Day 2)
14 Mar 2015, Story si Wati watiyusof.blogspot.my
Selepas breakfast kami buat jungle trekking pula. Seronok sangat buat jungle trekking ni korang! Nak nak bila keluar daripada hutan dan bertemu air laut membiru begini. Cukup berpuas hati even berjalan di tengah terik matahari untuk ke Laguna..

Food..

Jom Makan: Taiba Restaurant - Cyberjaya
23 May 2016, Supermeng Malaya supermengmalaya.blogspot.my
Restaurant specialising in Middle Eastern cuisine, prepared by chefs from Yemen and Syria. Kehadiran kami bertiga ke sini telah di sambut oleh pekerjanya yang ramah tamah dan mesra alam..
Sue & Tuya Shell Out (RM50) - Section U4 Shah Alam
23 May 2016, Sharing Info sharinginfoz.blogspot.my
Konsep yang ingin dipertengahkan oleh pemilik restoran ni.. adalah set shell out mampu bayar. Memang harga sangat berpatutan. Kejap aja, lepas duduk dan order datanglah staff mereka untuk letakkan kertas atas meja dan tak sampai 5 minit diaorang..
Satay Tulang, Makan Sekali Nak Lagi - Senawang N9
23 May 2016, Hafiz Rahim www.hafizrahim.com
Kali pertama aku kenal satay tulang, semasa aku menghadirkan diri ke Expo FAMA di Putrajaya beberapa tahun dulu. Di situ, aku ternampak ada orang jual satay tulang, jadi aku beli untuk cuba rasa.. Dan ternyata, rasanya memang memikat hati aku..
Curbside Cantina - Spreading Taco Love In Bangsar, TTDI And Hartamas
22 May 2016, Fried Chillies www.friedchillies.com
Curbside Cantina started selling their Mexican inspired cuisine in 2014. Their food is simple and straightforward, but packs a huge punch. They are best known for their Fish Tacos. Curbside Cantina started selling their Mexican inspired cuisine in..
Makanan Berlauk Paling Sedap Di Johor Bahru: Restoran Seri Bayu Perdana
17 May 2016, Emas Putih Blog www.kisahemasputih.com
Ada lebih 70 jenis lauk yang disediakan setiap hari. Restoran yang telah beropeasi sejak 2000 dan ianya dah 16 tahun beroperasi. Tahniah diucapkan. Bukan senang nak jaga restoran ni..
Mee Bandung Muar (Ketam & Tulang) di Petaling Jaya
17 May 2016, Makan2 Jalan2 makan2jalan2.blogspot.my
Apa yang terkini di gerai ini ialah ia menyediakan Mee Bandung Muar Ketam. Di samping Mee Bandung Ketam, satu lagi menu baru ialah Mee Bandung Muar Tulang .. Mee Bandung Muar Udang sudah lama di dalam menu.
Steamboat Best Di Seri Kembangan
15 May 2016, Projek Travel www.projektravel.com
Restoran Omak Ai! Steamboat amp Grill menyediakan pakej makan buffet steamboat dan grill yang sangat berpatutan dan dijamin halal. Pelbagai makanan Steamboat dan Seafood. Untuk kanak kanak, kegemaran mereka, ais krim sebanyak 5 jenis dengan..
Chilex dengan Teh Tarik Ais Monster di Sepiring
14 May 2016, Cik Lily Putih www.ciklilyputih.com
Manisan baru Sepiring menggabungkan dua minuman kegemaran rakyat Malaysia, iaitu teh tarik dan ais kacang yang disatukan secara unik. Seperti yang digambarkan oleh namanya, sajian ini dibawakan dalam bentuk timbunan ais kacang yang tinggi, dengan..
Learn How To Order Mexican Food Like A Pro
13 May 2016, Princess Cindy Rina www.princesscindyrina.com/..
I was so excited to receive the invitation for the Taste of Mexico at Hard Rock Cafe. They are bringing Mexico near to you. Drop by to Hard Rock Cafe in this month of May to experience embrace ethnic and flavor forward cuisine from Mexico.
Celebrate Birthday Ayah di Istana Bambu - Ampang KL
13 May 2016, Illy Ariffin www.illyariffin.com
Tengok gambar kat atas, decor dia memang lain pada yang lain. Very the kampung style illy suka sangat. Rasa macam lupa yang restoran ni tepi highway. Rasa masuk jer tu sampai kat tempat lain. Bagi yang suka ambik gambar lah ootd mesti sakan jumpa..
Menjamu selera di Restoran A Hassan (Ayam Kampung), Desa Pinggiran Putra
11 May 2016, Sumi Jelly Blog sumijelly.com
Banyak lauk pauk kampung jer hellip macam2 la ada hellip Ni snap pas orang serbu.. kalau tak penuh wei hellip .jangna risau. kalau penuh kat bawah,. leh makan kat ruang atas hellip tak tahu la ruang atas camne ghupanya.. tak tengok pun
Restoran Selera Selatan has JB's Best Roti Canai (Prata)?
7 May 2016, Johor Kaki johorkaki.blogspot.com
The roti is so crispy it's almost like a cream cracker but thicker and more moist. Then, there is the spicy fish curry and sweet spicy sambal chili with lots of anchovy flavour to add spice to the savoury sweet crispy roti..
Rojak & (Durian) Cendol - Shah Alam
5 May 2016, Vkeong www.vkeong.com
Durian cendol is not a new thing in Malaysia but a rojak amp cendol stall in Shah Alam decided to take it it further by adding real and fresh durian fruits never frozen in their cendol. So essentially it rsquo s not durian cendol. Instead, it rsquo..
‘Westasia’ Ikan Bakar HotPlate Istimewa Dengan Keenakan Sambal Homemade - Kajang
4 May 2016, MySelera www.myselera.com
Terletak di Kampung Kantan maka tercetus ilham untuk menamakan restoran dengan nama Kantan HotPlate disamping kebanyakan makanan dimasak menggunakan hot plate .
Keropok Lekor Bukit Tok Beng Sedap Katanya - Kuala Terengganu
2 May 2016, Kak Ina KL www.kakinakl.com
Alhamdulliah masa kami sampai orang tak ramai, tak payahlah ambil no giliran pun walaupun cuti sekolah. Yang leceh sebab kuanter lain lain, nak beli vaccum rebus kat tempat lain, nak beli yang kering kena bayar tempat lain.
New in TGI Fridays: The Platters
2 May 2016, Rolling Grace www.rollinggrace.com/..
The Chicks Platter and The Boss Platter are the latest additions at TGI Fridays, which center around communal dining that can serve up to 8 people in a single order. Each platter is a unique combination of thoughtfully selected pastas, salads, dips..
My Comfort Food - Every Single Thing on the Menu at Chili’s
25 Apr 2016, Diyana Azman www.diyanazman.com/..
The restaurant need not much introduction.. they serve great classic American and Mexican Southwestern food that I simply love.. many of the food on the menu are my comfort food right after nasi lemak rendang ayam ok!
Go'Bang Maju Patin Tempoyak - Jalan Beserah, Kuantan
19 Apr 2016, Blog Makan Best www.blogmakanbest.blogspot.my
..tapi kat restoran ni sahaja yang saya bolih makan berpinggan2 sebab menepati selera dan teramat sedap sekali. Bukan setakat ikan patin je tapi gulai masak lemak udang galah pun terangkat laa..
Sedapnya - Mee Rebus Balak Inn Parit Buntar, Perak
6 Apr 2016, Hasrul Hassan www.hasrulhassan.com
Pertama sebab kuahnya yang pekat. Anda boleh rasa rasa udang kering dalam kuah. Ada kemanisan dalam kuah dan ada rasa pedas selepas menikmatinya beberapa ketika.
9 new ice cream eatery in Klang Valley
6 Apr 2016, NextTrip Malaysia en.nexttrip.my
Aboong Malaysia, Hail rsquo s Soft Serve, AElig bout Ice Cream, Happy Creme, Tsujiri, Softsrve, Ice Dreams Cafe IDC , The Ais Uptown Damansara, Waka Waka Gelato
Lotus Leaf Siakap Fish – Menu Wajib Cuba di Restoran Star Fresh Agro Farm Bukit Putus
12 Nov 2015, Hazman Fadzil www.hazmanfadzil.com
Ada banyak variasi masakan panas hidangan menu masakan barat cuma kepakaran mereka lebih kepada menu masakan ala CHINESE STYLE.Jom tengok apakah yang kami makan tempohari
Roti Canai Transfer Road, Penang
20 Jul 2015, Jelajah Xplorer jelajah-xplorer.blogspot.my
Roti canai transfer ni agak popular sampai kena beratur sehingga 30 minit untuk membuat pesanan. Benda yang unik bagi saya di tempat ini ialah kuah daging yang bewarna merah yang rasanya seakan akan rasa sambal sardin..

..and Fly..

Mt. Merbabu via Wekas-Selo (Jawa)
23 May 2016, Zilla mystoriesmories.blogspot.my
Pendakian kami menuju Pos II camping ground dari Mitra Indah Base Camp yang terletak di desa Wekas bermula tepat jam 11.00am.. jarak dari base camp ke Pos II mengambil masa sekitar 4 hingga 6 jam bergantung kepada stamina kami.
Percutian 6 Hari di Sydney Australia 2016
19 May 2016, Faizal Fredley www.faizalfredley.com
Percutian 6 Hari di Sydney Australia 2016 Gambar berjalan lancar.. Semua entry Tip, Itinerary dan Bajet aku dah Siapkan dan. Tunggu nak Publish je dulu. Sebab aku nak publish gambar2 dulu.
Incredible India Trip 2016 - Jamia Mosque, India Gate & Welcom Hotel
16 May 2016, Syarliz syarliz.blogspot.my
India Gate merupakan monument yang dibina untuk mengenang jasa para tentera India yang berjuang dan mati pada zaman Peperangan Dunia Pertama. Ia merupakan tarikan utama pelancong jika sampai di Delhi. Struktur monument ini mengambil masa selama 10..
Macao: Concrete Jungle Where Dreams Are Made Of
16 May 2016, Emila Yusof emilayusof.com
Macao is pretty much a commercial and industrialized city that is made of hundreds of high rise buildings that include Grand Lisboa, The Venetian, L rsquo Arc Macau, Wynn Diamond Suites, MGM Grand Macau, Galaxy Star World and many more.
A Short Walk in the Alpujarras (Spain): From Capileira to Portugos
11 May 2016, Five Feet Flat www.fivefeetflat.net
I had come to Spain to hike in the Alpujarras, a hilly region on the lower slopes of the Sierra Nevada. I was here with my friend Zarah and it was she who had wisely hinted, barely ten minutes after setting out from Capileira, that we might be lost..
Time For Taiwan: Transportation and Things To Do In Hualien
6 May 2016, Princess Cindy Rina www.princesscindyrina.com/..
Things to do if you have 2 full days in Hualien. Enjoy the magnificent view of Pacific Ocean at Qingshui Cliff. Walk through Swallow Grotto and trekking on the Shakadang Trail at Taroke Gorge..
Introduction to Bruges - Belgium
6 May 2016, Sedunia Travel Blog blog.seduniatravel.com
Belgians are known worldwide for being connoisseurs of fine chocolates and are damn good at it. They take chocolates very seriously and is a delicious essential part of their economy. Belgians are known worldwide for being connoisseurs of fine..
Things To Do in Melbourne - Australia
6 May 2016, Bangsar Babe www.bangsarbabe.com
When is the best time of the year to visit Melbourne on a moderate budget? You probably guessed right ndash smack in the middle of winter. The good part about living in Kuala Lumpur and traveling to a place like Melbourne for a holiday is that..
Berkunjung ke Disneyland, Paris
4 May 2016, Makan2 Jalan2 makan2jalan2.blogspot.my
Disneyland Paris terletak di Marnee La Valle kira kira sejam perjalanan keretapi dari kotaraya Paris. Disneyland menawarkan pelbagai pengalaman kepada pengunjungnya dengan toystoryland, fantasyland, tomorrowland, fantsyland amp mainstreet USA.
Honeymoon London (Part 1) : Restoran Halal Dekat London yang Sedap!
12 Apr 2016, Cik Epal 06 cikepal06.blogspot.my
Kalau dekat UK ni jangan risau memang berlambak jugak restoran halal. Yang ada smartphone tu boleh dowmload app 'Zabihah'. App ni akan senaraikan nama restoran halal di area tempat yang korang lawat.
Bersiar-siar Dalam Kedinginan Seoul - Hari ke 4
10 Apr 2016, Kembara GD kembaragd.blogspot.my
Istana Gyeongbukgung adalah istana diRaja utama pada zaman dinasti Joseon. Ia dibina pada tahun 1395 dan merupakan istana yang terbesar di kalangan Lima Istana Agung Seoul yang ada berdekatan.
Dinner on a Boat at Maldives
3 Mar 2016, Illy Ariffin www.illyariffin.com
They also have an upper deck on the third floor. Forgot to snap a picture there haha.. And I present you a floating jacuzzi.. yes I kid you not. It is a floating jacuzzi. Very tempting huh?
Kayuhan Pulau Rupat - Riau, Sumatera
15 Feb 2016, Dunia 2 Roda Ija Zahri duniarodaijazahri.wordpress.com
Kami memulakan perjalanan dari jeti penumpang ICQ Terminal Antarabangsa Melaka ke Dumai. Perjalanan hanya mengambil masa selama 3 jam berbanding 4 jam pelabuhan Klang-Dumai.
Hari Pertama Di Chiang Mai - Thailand
10 Dec 2015, Kujie2 www.kujie2.com
Chiang Mai adalah bandar ke dua terbesar di Thailand yang terkenal sebagai bandar budaya. Kota lama dalam peta dinamakan Old Town terletak di dalam kubu empat segi dikelilingi terusan.
Sumatera: Padang - Bukit Tinggi Babymoon
26 Nov 2015, Biqque: Beauty in Darkness biqque.blogspot.my
We wanted to use the route called Kelok 44 heading down to Danau Maninjau for some popular local consumption as well as outside market. There are called Pensi (small mussel) and Palai Rinuak (small fish).
Cambodia Part 1 - Dari Tawau Ke Siem Reap
2 Nov 2015, Janggel Trekking janggeltrekking2.blogspot.my
Alhamdulillah sepanjang perjalanan agak ok dan kami dapat tengok Tasik Tonle Sap Tasik ketiga terbesar di dunia dari atas flight!
Glen Coe Pass - The Beautiful Scottish Highlands
23 Oct 2015, Kaki Berangan Helmi kakiberangan.blogspot.my
Kalau menuju ke Fort Williams memang akan lalu Glen Coe Mountain Pass ni. Memang sesiapa yang lalu sini memang akan stop untuk menghayati keindahan alam yang indah dan permai ni. Kalau cuaca best lagi laaa cun!
Nepal: Annapurna Base Camp - Phedi ke Pothana
8 Sep 2014, BackpackerBusuk backpackerbusuk.blogspot.my
Hari yang ditunggu tunggu kerana pagi ini kami akan mendaki Annapurna. Kami segera menyumbat barang barang ke dalam van dan memulakan perjalanan ke Phedi yang terletak kira kira sejam dari Pokhara. Di pertengahan jalan kami berhenti untuk mengambil..
London Sightseeing: Trafalgar
31 Oct 2013, Cik Anne Travel Blog cik-anne.blogspot.my
Banyak filem2 shooting kat area nie. Tourist pun ramai lepak2 kat sini sambil merehatkan kaki yang lenguh berjalan.. Ada jugak yang berjemur kat sini.

Event

Dinner in the Sky Malaysia - Johor Puteri Harbour
23 May 2016, Johor Kaki johorkaki.blogspot.com
Dinner in the Sky Malaysia is now in Johor for two months from 20 May till 19 Jun 2016.Dinner in the Sky is a novel dining concept that has travelled the world since starting in Brussels, Belgium in 2006.
Buffet Ramadhan 2016 - Chakri Palace Suria KLCC
23 May 2016, Cik Lily Putih www.ciklilyputih.com
Menu makanan akan senantiasa berubah setiap hari.. Untuk hari tuh, mereka menghidangkan Samosa, Vegetable Spring Roll, Steam Fish With Lime and Chillies, Chicken Kapitan, Prawns with Butter Sauce, Lamb With Black Pepper Sauce, Massaman Beef, Stir..
Juadah Berbuka Ala Kampung Di Concorde Hotel Kuala Lumpur
17 May 2016, Mawardi Yunus www.mawardiyunus.com
Concorde Hotel KL ada memyediakan pakej berbuka puasa yang berkonsepkan ''Ala ala Kampung'' yang akan berlansung di Melting Pot Cafe. Sudah semestinya ianya merupakan hidangan hidangan enak kampung yang susah untuk kita jumpa di Kuala..
Cyberjaya: Cyberview Resort & Spa - Ramadhan Buffet
16 May 2016, Mas Mz masmz.blogspot.my
Tempat beriftar Cyberview Resort ini dibuat dekat Verandah Restaurant. Lokasi tepi taman yang cantik dan tepi kolam. Bagi yang nak berbuka puasa kat sini, pilihan duduk dalam restoran atau luar, dua dua aku rasa best.
25% Diskaun Buffet Ramadhan Dorsett Grand Subang
16 May 2016, Shakkido shakiddo.com
Dorsett Grand Subang menawarkan 2 pilihan tempat berbuka puasa di bawah satu bumbung. Selera Kampung Melati amp Flavours of Ramadhan Terazza Brasserie
Kuala Lumpur Welcomes the Antonov AN-225 Mriya, the World’s Largest Plane
14 May 2016, Azuan Zahdi www.azuanzahdi.com
Mriya is a superstar, a one of a kind. An aircraft that carries the reputation of being the largest plane in the world surely attracts attention wherever this beautiful monster flies to. Every time the Antonov AN 225 Mriya goes out for a mission to..
5 Dishes To Try at Mandarin Oriental’s Ramadan Buffet 2016
12 May 2016, Bangsar Babe www.bangsarbabe.com
With fasting month happening just around the corner, Mandarin Oriental Kuala Lumpur showcases an array of masakan kampung on top of its existing repertoire of international favourites. These dishes are prepared by Chef Din, the hotel rsquo s sous..
PICC Putrajaya Buffet Ramadhan 2016
10 May 2016, Sumi Jelly Blog sumijelly.com
Pada setiap tahun di bulan Ramadan, pihak pengurusan Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya PICC tidak melepaskan peluang untuk mempromosikan bufet Ramadan dengan menghidangkan lebih daripada 300 juadah makanan..
Selangor International Bird Race 2016
4 May 2016, I'm Emily www.imemily.com
This year without exception Resorts World Genting was one of the main sponsors for the said event. The collaboration is aimed at instilling the awareness of the importance of preserving the mother nature through the bird activities.
KL Big Kitchen 2016
3 May 2016, Blog Malaysia Asia blog.malaysia-asia.my
KL Big Kitchen 2016 is back again and being held from 29 31 May at Dataran Merdeka in Kuala Lumpur. This three day fod festival is organised by KL City Hall in partnership with the Ministry of Tourism and Culture
Malaysian Formula 1 GP 2016 (F1) - Sepang 30 Sep 2016
1 May 2016, Backpacking Malaysia www.backpackingmalaysia.com
The cheapest way to experience the race or the weekend all tickets are valid from friday to sunday is get a hillstand ticket, but make sure you bring an umbrella to protect yourself from the sun or the very likely tropical rain.
Buffet Ramadhan 2016 - Promotion di Palace Of Golden Horses
12 Apr 2016, Faizal Fredley www.faizalfredley.com
Terima kasih banyak2 untuk pihak Palace Of Golden Horses kerana menjemput kami blogger untuk merasai hidangan buffet ramadhan mereka untuk tahun 2016.
Sate Dan Sejarahnya Di Galeri Sate Kajang
3 Dec 2015, Ruby ruby.my
Perniagaan sate semakin meriah pada masa kini, ramai berniaga sate dengan resepi tersendiri. Diantara perniagaan sate selain Sate Kajang Hj. Samuri adalah Mohd Salleh Bin Haji Rono Sate Kajang, Sate Emas Kajang, Willy Satay. galeri sate kajang.jpg..